به عنوان جمعی از تحصیلکردگان علوم مهندسی، مدیریتی و اقتصادی و پس از قریب به یک دهه فعالیت حرفهای، با تجربه کندی و پیچیدگی ارتباط بین فناوران و صنایع، به فکر مهندسی و ارائه راهکار برای حل این مسئله در کشور افتادیم. در فاز مطالعاتی و با مرور تجربیات موفق جهانی، اهمیت فعالیت موثر شرکتهای خصوصی انتقالدهنده فناوری جهت تکمیل چرخه تولید ثروت از دانش برایمان برجستهتر گردید. با ورود به فاز عملیاتی و برقراری ارتباط گسترده با صنایع و فناوران کشور، به لزوم ایجاد شناخت دقیق بین صنعت، فناور و سرمایهگذار، خلق مدلهای پایدار همکاری و طراحی منافع مشترک جهت کاهش ریسک همکاری رسیدیم. افرا اینگونه در سال ۱۳۹۷ شکل گرفت.
در ابتدای کار، تمرکز افرا بر فناوران با سطوح آمادگی فناوری بالا بود که عمدتاً مسئله دسترسی به بازار و اتصال به صنعت جهت ارائه محصول کامل شده خود را دارند. پس از بالغ بر 200 بازدید صنعتی در 10 استان کشور و معرفی فناوران متعدد به صنایع، به این نتیجه رسیدیم که مشکل بخش قابل توجهی از فناوران کشور، نه دسترسی به صنعت بلکه عدم تکمیل فرایند توسعه فناوری و ماندن در سطح نمونه اولیه است. با ورود به جزئیات فرآیندی و کسب و کاری شرکتهای فناور، به دفعات مشاهده کردیم که دلیل تجاری نشدن بخش قابل توجهی از فناوریهای کار شده در شرکتهای دانشبنیان، باقی ماندن پشت دروازه جذب سرمایه و تامین مالی و عدم امکان تولید اصولی در مقیاس بالا و با استاندارد صنعتی است. از سوی دیگر با افزایش تعداد نهادهای سرمایهگذار در کشور و مشاهده علاقه ایشان به پذیرش ریسک مشارکت با فناوران متعهد، متوجه شدیم که یکی از اصلیترین دلایل عدم همکاری موفق بین فناور و سرمایهگذار، نگاه ابزاری و نه پایهای به مطالعات توجیهپذیری فناوری و فقدان محتوای تخصصـی کافی جهت اقناع سرمایهگذار جهت ترسیم آینده واقعبینانه بازار فناوری است. با این تجربه و پس از یک سال و نیم، تمرکز خود را بر تکمیل این خلأ قرار دادیم و گروه سرمایهگذاری را در افرا شکل دادیم.
حال پس از گذشت 2 سال از آغاز به کار گروه سرمایهگذاری افرا، خلاصهای از دستاوردها و فعالیتهای صورتگرفته را در قالب گزارش تقدیم حضورتان میکنیم و امیدواریم در سال پیش رو گامهای بلندتر و استوارتری برداشته و عناوین زرین دیگری به این گزارش بیافزاییم.
با سپاس از همراهی شما