
بررسی بازار باتریهای لیتیوم یونی
با توجه به توسعه روز افزون بازار ذخیره سازهای الکتریسیته و سوگیری صنایع بزرگ بخصوص خودرو به سمت تولید محصولات الکتریکی، پروژه بررسی بازار تولید باتریهای لیتیوم یونی از آذرماه سال ۱۳۹۷ در ایوان فناوری و نوآوری افرا آغاز شد.
بررسیها نشان میدهد در کشور چین به دلیل جمعیت بسیار زیاد و تراکم جمعیتی موجود در کلانشهرها، بحران آلودگی هوای ناشی از موتورهای درونسوز، بسیار فراگیر شده و چارهای جز جایگزین کردن منابع انرژی فعلی با انرژیهای پاک وجود ندارد. دولت چین با توجه خاص به حل این مشکل، با ارائه بستههای حمایتی اثربخش طی ۵ سال اخیر، صنعت تولید باتریهای لیتیوم یونی با کاربردهای مختلف و با نگاه ویژه به تولید خودروهای الکتریکی را به شدت رونق بخشیده و امروز یکی از پیشروترین کشورها در این صنعت به شمار میرود. سیاستگذاری راهگشای دولت چین در توسعه دانش فنی و تولید این نوع از باتری سبب شده از سال ۲۰۱۵، با عبور از ایالات متحده آمریکا، چین جایگاه اولین تولیدکننده باتریهای لیتیوم یونی دنیا را از آن خود کند. به نحوی که پیشبینی میشود بخش قابل توجهی از بازار باتریهای لیتیوم یونی خودروهای الکتریکی آینده جهان، توسط تولیدکنندگان چینی تامین گردد. بزرگی این بازار به قدری است که برآورد میشود تا سال ۲۰۴۰ حداقل ۴۰% از خودروهای جهان الکتریکی بوده و این یعنی بازاری در حدود ۲۴۰ میلیارد دلار. مطالعه بازار باتریهای لیتیوم یونی این مطالعات در مرحله اول در قالب بررسی تولید کنندگان برتر جهان و رتبه بندی آنها صورت گرفت.\r\nتمرکز مرحله دوم مطالعات بر روی چهل شرکت برتر چین قرار داشت که منجر به شناسایی و رتبه بندی این تولیدکنندگان شد.
مرحله سوم این پروژه نیز به بررسی دقیق ده شرکت برتر تولید کننده این باتریها، ظرفیت تولید آنها و مقایسه کیفیت محصولات این ده شرکت میپردازد. معضلات زیستمحیطی کشور چین که موجب اتخاذ چنین سیاستی شد، همگی کم و بیش دامنگیر محیط زیست ایران نیز میباشد. از چند سال گذشته، تحلیلها نشان میداد برای اقدام موثر در مقابله با گسترش آلایندههای زیست محیطی، لازم است کشور به سوی تغییر منابع انرژی حرکت کند که تعریف پروژههای مطالعاتی از این دست، گویای فهم درست مساله و وجود اراده ای برای تصمیمات بزرگ آینده است. این پروژه به سفارش کارفرمای دولتی آغاز شده و مراحل پایانی خود را میگذراند.
- On 1397-11-05