
آغاز همکاری با دو مجموعه فناور در حوزه مهندسی سطح
تیم ایوان فناوری و نوآوری افرا افتخار داشت در روز یکشنبه ۱۹اسفند ۹۷، از دو مجموعه فناور فعال در حوزه مهندسی سطح که هر یک در حوزه تخصصی تکنولوژی خود، پیشروترین مجموعه محسوب میشوند بازدید کرده و طی جلسهای زمینههای همکاری مشترک را بررسی کردند.
این دو تیم جوان، خلاق و پرتلاش هر دو در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر بوده و در حال حاضر با برخی از صنایع بزرگ کشور در حال همکاری هستند.
در جلسات روز یکشنبه مقرر شد با تلاش مجموعه افرا، راهکارهای پیشرفته مهندسی سطح این دو تیم فناور، در اختیار صنایع مختلف قرار گیرد تا ضمن کاهش چشمگیر هزینههای جاری، افزایش بهرهوری صنایع محقق گردد.
مهندسی سطح چیست؟
در ابتدای دهه ۱۹۷۰، واژه جدیدی به نام مهندسی سطح در اصطلاحات فنی وارد شد و سپس این زمینه علمیِ جدید به سرعت گسترش یافت. امروزه، تعاریف زیر برای این شاخه مهندسی ارائه یا پیشنهاد شده است.
مهندسی سطح را میتوان به عنوان یک تکنولوژی توانمند تعریف گردد که در طیف وسیعی از فعالیتهای صنعتی به کار میرود. این تکنولوژی سه گروه عمده از فعالیتهای مرتبط با هم را شامل میشود.
۱ ) بهینهسازی خواص سطحی: این گروه شامل بهینهسازی سطح در مقابل خوردگی، چسبندگی، سایش و خواص فیزیکی و شیمیایی دیگر میشود .
۲ ) تکنولوژی پوشش: این گروه شامل تکنولوژیهای قدیمیتر مانند رنگکاری، آبکاری الکتریکی، جوشکاری سطحی، پاشش پلاسمایی و انواع عملیات حرارتی و ترمومکانیکی مانند نیتروژندهی، کربندهی و همچنین تکنولوژیهای نوین مانند سطحکاری لیزری، رسوبدهی شیمیایی و فیزیکی از فاز بخار و کاشت یونی میگردد .
۳ ) پوشششناسی: در این گروه توجه عمده بر روی ارزیابی سطوح و فصل مشترکها از نظر ترکیب، مورفولوژی، ساختار و نیز خواص مکانیکی، سایشی، الکتریکی و نوری است .
چالشهای موجود در صنایع
امروزه در ایران تکنولوژیهای متنوعی برای مهندسی پیشرفته سطوح توسعه یافته است، که بهرهگیری از این فناوریها میتواند اکثر قریب به اتفاق چالشهای سطحی موجود در صنایع کشور را برطرف سازد.
رایجترین چالشهای موجود در صنایع که با تکنیکهای مختلف پوششدهی و مهندسی سطح برطرف میشوند عبارتند از: خوردگی شیمیایی، مقاومت پایینتر از انتظار در مقابل حرارت، سایش و فرسایش.
- On 1397-12-20