بر پایه تجربیات سالهای اخیر و چند ماه برنامهریزی متمرکز، شرکت ایوان فناوری و نوآوری افرا آغاز به کار کرد. تجربهی سه ساله هم بنیانگذاران افرا، نشان میداد زیستبوم توسعه فناوری و نوآوری کشور، آنگونه که باید، برای تجاریسازی فناوریهای توسعهیافته و ارتقای بهرهوری صنایع، محیطی آماده و جذاب نیست.
ماهها بررسی و همفکری با خبرگان این حوزه موجب شد بازیگران اصلی و عوامل کلیدی، این عدم کارایی احصا شوند. پس از شناسایی این بازیگران و عوامل کلیدی، اتاق فکر افرا به مطالعه مدلهای دیگر کشورها در برطرف کردن موانع تجاریسازی فناوری و توسعه نوآوری پرداخت و مشخص شد مدلهای ایرانی فعال در حوزه نوآوری باز، نمونهبرداریای نه چندان دقیق از مدلهای رایج در کشورهای پیشرفته هستند.
در حالی که برخی از پارامترهای اقتصادی و صنعتی ایران با کشورهای محل توسعه پلتفرمهای نوآوری باز، تفاوتهای بنیادین داشته و این امر موجب میگردد نسخههای مناسب برای آن کشورها، در محیط ایران دست کم کافی نباشند. صنایع، فناوران، سرمایهگذاران و نهادهای حمایتگر دولتی، هر کدام در تلاشند تا به بهترین شکل، در راستای توسعه کشور ایفای نقش کنند. اما عدم وجود بستری یکپارچه موجب میشود این فعالیتها شکل جزیرهای گرفته و بهترین همافزایی ممکن حاصل نشود. به نظر میرسد برای رسیدن به نقطه مطلوب، لازم است چهار بازیگر اصلی این زیستبوم در قالب یک پازل و با زبانی مشترک، جذابیتهای نقش خود را شناخته و در بستر همکاری به ایفای نقش بپردازند. با این تحلیل و پس از برنامهریزیهای لازم، ایوان فناوری و نوآوری افرا با چهار ماموریت فعالیت خود را رسماً از آذرماه ۱۳۹۷ آغاز کرد.