شرکت فضایی اسپیساکس به دنبال مجوز برای ارسال ۳۰ هزار ماهواره اینترنتی دیگر است تا پروژه «استارلینک» را وسعت دهد.
استارلینک قرار است «سرویس ارتباطی پهنای باند بیسیم» با «دسترسی اینترنت بیسیم پر سرعت» باشد که سرویسهای دیگر نیز به آن افزوده میشود.
ایلان ماسک بر این عقیده است که این پروژه درنهایت میتواند به سه میلیارد نفر از افرادی که در دنیا به اینترنت دسترسی ندارند، خدمت رسانی آنلاین انجام دهد. همچنین در پروژههای بعدی میتواند یکی از منابع مالی این شرکت باشد.
اگرچه ایلان ماسک معتقد است بیش از نیمی از کل ترافیک اینترنت از طریق این شبکه عبور خواهد کرد! اما شبیه سازی ها نشان میدهد این پروژه بیشتر برای معامله گران حوزه HFT یا همان “معاملات پُرتواتر” (High-frequency trading) جذابیت خواهد داشت، جایی که پای سوپر کامپیوترهای قدرتمند و نیاز به برنامه های با کاربرد خاص به میان میآید و البته سازمان هایی که قادر به پرداخت مبالغ هنگفت برای ارتباطات اختصاصی و سریعتر برای این منظور هستند.
بر اساس این شبیه سازی ها سرعت تبادل اطلاعات برای فواصل طولانی دو برابر ارسال و دریافت از طریق خطوط فیبرنوری موجود است (با توجه به کاهش سرعت نور در فیبر) .
پروژه استارلینک که حدود ۱۰ میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت، برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ مطرح شد. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۴۰ میلیون کاربر از این سرویس استفاده خواهند کرد و درآمد سالانهای معادل ۳۰ میلیارد دلار برای این شرکت به ارمغان خواهد آورد.
در سال ۲۰۱۵ جزئیاتی از میزان هزینه دسترسی به اینترنت از طریق این پروژه اعلام شد که بر اساس آن هزینه دسترسی به اینترنت از طریق دستگاه کوچکی صورت میگیرد که بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار برای کاربر هزینه دارد.
پیشتر اعلام شده بود کمپانی اسپیس ایکس، قصد دارد با کمک درآمد حاصل از این پروژه (Starlink) در درازمدت، به احداث شهری در مریخ بپردازد، اما نکته تأملبرانگیز این است که تعداد کل ماهوارههای فعال تا پایان سال ۲۰۱۵ به دور مدار زمین میچرخند ۱۳۸۱ عدد است که ۳۷% آن مربوط به ماهوارههای مخابراتی میباشد، حال تنها یک شرکت تجاری میخواهد جهت ایجاد شبکه ماهواره ای، تقریباً چهار برابر این تعداد ماهواره را به فضا پرتاب کند!
براساس اخبار موجود، شرکت خصوصی اسپیساکس حدود ۴ ماه پیش نخستین ماهوارههای استارلینک را به فضا ارسال کرد که طی آن ۶۰ ماهواره اینترنتی در مدار زمین قرار گرفتند. این شرکت از اتحادیه بین المللی ارتباطات درخواست اجازه دسترسی به مدار را برای ۳۰هزار ماهواره استارلینک دیگر کرده است.
بنابراین، صورت فلکی استارلینک تا زمان کامل شدن ممکن است ۴۲ هزار ماهواره داشته باشد که این رقم تقریباً چهار برابر بزرگتر از آنچه که در ابتدا برنامه ریزی شده بود است.
مطالب مرتبط :